Zaščitne špice, tip duo
Zaščitne špice, tip quattro
Zaščitna mreža iz perlona

 

Zaščita pred golobi

Vedno večje število golobov vsem prebivalcem mest povzroča vedno večje probleme. Tako je v Ljubljani okoli 20.000 golobov, ki letno »pridelajo« preko 200 ton iztrebkov. Le-ti pa so nevarni zaradi potencialne okuženosti (prenos raznih bolezni na človeka), delci prahu posušenih iztrebkov pa povzročajo težave pri občutljivosti dihalne sluznice in celo alergične reakcije. In če prištejemo še škodo, ki jo golobi povzročajo na infrastukturi z blatenjem in uničevanjem, potem lahko rečemo, da so golobi po svojem negativnem vplivu na človeka in okolje, človeku moteča živalska vrsta.

Seveda se vseh površin ne da zaščiti pred golobi. Najpogostejši načini zaščite pred golobi so mehanske zaščite in odvračilna sredstva ter zaščitne mreže. Učinki le-teh so takojšnji in 100% zanesljivi. Hkrati pa niso nevarni za golobe kot tudi ne za človeka. Med mehaničnimi zaprekami se največ uporablja zaščitne špice in mreže, ki so zasnovane tako, da golobom onemogočajo pristajanje na okenske police, na žlebove, napušče in ostale arhitekturne elemente.

Taka vrsta zaščite je 100% učinkovita, toda le pod pogojem, da so izdelki pravilno izbrani in strokovno nameščeni na pravilna mesta. V našem podjetju tako poleg strokovne montaže nudimo predvsem svetovanje.

Predvidevamo, da se tudi vi soočate s problemom golobov na vaši stavbi in ulici, kot je to problem mnogih prebivalcev mest v Sloveniji. Podjetje Elmareta d.o.o. je zato v svojo ponudbo namenilo vključiti tudi sistem zaščite stavb, spomenikov in drugih poslopij pred golobi.

Sistem vključuje nameščanje mehanskih preprek in mreženje mest, kjer golobi najpogosteje sedijo, počivajo in gnezdijo.